Un nou videoclip educativ despre securitatea cibernetică pentru copii, inspirat din Minecraft

Securitatea cibernetică este o temă vitală pentru societatea noastră digitală, dar cum putem să o facem mai atractivă și mai ușor de înțeles pentru copii? Răspunsul vine de la Asociația Clusterul de Excelență în Securitate Cibernetică (CYSCOE), care a lansat un nou instrument educațional digital: un videoclip animat scurt, inspirat din jocul Minecraft, care îi învață pe copii concepte fundamentale de securitate online.

Videoclipul, realizat în colaborare cu Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), se adresează copiilor cu vârste între 6 și 12 ani, care sunt familiarizați cu universul Minecraft, un joc foarte popular printre tineri. Folosind situații și personaje recunoscute din joc, videoclipul prezintă, într-un mod accesibil și interactiv, cum pot copiii să se protejeze de amenințările cibernetice, cum să își păstreze datele personale în siguranță și cum să fie responsabili în spațiul virtual.

Copiii de astăzi sunt nativi digitali, care interacționează cu tehnologia și mediul online încă din primele etape ale vieții lor. Ei trebuie să înțeleagă din primele momente că lumea online nu este lipsită de pericole și că trebuie să fie atenți la ce fac și ce spun pe internet. De asemenea, ei pot juca un rol important în educarea generațiilor mai vechi, care nu sunt la fel de informate sau de adaptate la tehnologia digitală.

Acest videoclip nu numai că îi înzestrează pe tineri cu informații necesare pentru a fi în siguranță online, dar îi și responsabilizează, transformându-i în ambasadori ai securității cibernetice în cadrul familiilor lor.

Proiectul este parte a unei inițiative mai ample de promovare a securității cibernetice în rândul tinerilor, susținută de DNSC. Educația copiilor în acest domeniu esențial nu doar că îi protejează, ci contribuie și la securitatea digitală a tuturor cetățenilor.

Videoclipul este acum disponibil gratuit în limba română și engleză, fiind accesibil online pentru toate școlile, organizațiile și părinții interesați de educarea copiilor într-un mod captivant și relevant cultural. Încurajăm pe toată lumea să folosească și să distribuie acest material valoros, contribuind astfel la o societate digitală mai sigură pentru toți.

ECSM 2023: Construiește-ți scutul de securitate online – YouTube

ECSM 2023: Start building your online shield – YouTube